Кабмін погодив створення на Сумщині 5 районів

03.06.2020

Губернатору Роману Грищенку вдалося відстояти створення на Сумщині 5 районів. Законопроект саме з таким адміністративним поділом подало до Верховної ради Міністерство розвитку громад і територій України.

У Сумській області будуть створені Конотопський (з адміністративним центром у місті Конотоп), Охтирський (з адміністративним центром у місті Охтирка), Роменський (з адміністративним центром у місті Ромни), Сумський (з адміністративним центром у місті Суми) та Шосткинський (з адміністративним центром у місті Шостка ) райони. За планом реформи передбачається, що найближчим часом Верховна Рада прийме відповідну постанову «Про утворення і ліквідацію районів».

Нагдаємо, що за пропозицією Міністерства розвитку громад і територій України, на Сумщині раніше пропонувалося залишити лише три райони з 18 існуючих — Сумський, Шосткинський та Конотопський. На цей варіант уже погодилася обласна рада, що підтверджує лист, який направила заступниця голови облради Тетяна Головко в Мінгрегіон (втім, про цей факт наразі замовчують, натомість розкручують меседжі про вирішальну роль облради у відстоюванні адмінподілу). Завдяки принциповій позиції голови облдержадміністрації Романа Грищенка щодо формування саме п’яти, а не трьох районів, урядовці, дослухавшись до його аргументів, врешті прийняли рішення на користь жителів Сумщини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: