Школярі з Шостки відзначилися на всеукраїнському конкурсі сайтів

03.06.2020

Команда учнів 9 класу школи №1 створили сайт, де представили результати досліджень життєвого і творчого шляху видатного українського письменника Пантелеймона Куліша. Сайт став одним з найкращих на Всеукраїнському конкурсі вебсайтів, пише shostkanews.city.

Над розробкою і наповненням сайту працювала команда у складі Андрія Швеця, Дениса Голуба, Анастасії Семененко, Софії Галич, Вікторії Кравченко на чолі з учителем української мови та літератури Інною Андрущенко.

Інна Анатоліївна розповіла, що спершу вона дізналась про Всеукраїнський конкурс сайтів «Літературна візитка краю», започаткований Національною спілкою письменників України у партнерстві з Малою академією наук України.

Спільними зусиллями учнів і вчителів школи №1 було створено Центр наукових етнографічних розвідок, однією з експозицій якого є «Відомий і незнаний П.Куліш», тому матеріалу було достатньо, щоб наповнити сайт. Над адмініструванням і створенням сайту працювали Андрій Швець і Денис Голуб, а дівчата займались його наповненням.

Конкурс стартував 1 грудня 2019 року, а завершився 1 березня 2020 року. Спершу сайт створений учнями школи №1 увійшов у 25 кращих, потім у 7-ку найкращих (зі 135). Журі конкурсу оцінило змістовний контент та зручність у використанні сайту, зазначивши, що кожна команда виступила культурним послом свого краю.

Сайт складається із розділів: «Біографія», «Творчість», «Дослідницький центр», містить фотографії з музею Пантелеймона Куліша та відеоматеріали, створені учнями школи. За словами Інни Анатоліївни вона не втручалась у роботу над сайтом, лише іноді давала підказки. Сайт буде і надалі наповнюватись і удосконалюватись. Оцінити роботу учнів ви можете особисто за посиланням.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: