Жителів Сумщини запрошують на туристичний водний маршрут Сеймом

04.06.2020

“Регіональний ландшафтний парк «Сеймський» запрошує жителів Сумщини у мандрівку на байдарках туристичним водним маршрутом по річці Сейм.

По всій довжині маршруту, з урахуванням існуючих рекреаційних ділянок парку, визначено ряд опорних точок, місць зупинки учасників сплаву для ночівлі чи відпочинку. Початок та завершення маршруту обирається учасниками сплаву самостійно. Ознайомитися з картою маршруту можна за посиланням: https://drive.google.com/open…. А з питань участі чи організації сплаву на байдарках регіональним ландшафтним парком «Сеймський» необхідно звернутися до адміністрації парку.

Cплав на байдарках річкою Сейм – один з екзотичних видів водного туризму, що не вимагає спеціальної підготовки й досвіду. Це можливість познайомитися з унікальною природою Лівобережного Лісостепу та одним із найбільших природоохоронних об’єктів України – регіональним ландшафтним парком «Сеймський».

Подорож річкою Сейм дозволить відчути подих стародавнього міста Путивль, доторкнутися до місць бойової слави С. Ковпака, подивитися на справжню глибинку України – села Хижки, Камінь, Жолдаки, Лисогубівка. Набратися життєдайної енергії природи.

Як повідомляє адміністрація парку, пропливаючи байдаркою, ви побачите весь підводний світ Сейму. Вода в річці — настільки прозора, що можна побачити водні рослини і тварини. У сонячний день рослини на дні річки грають всіма відтінками смарагду. Між водних рослин – риба, безліч молюсків, а біля берегів – раків.

Сплав підійде як для цінителів спокійного відпочинку на природі, так і для любителів диких подорожей. Адже в похід Сеймом можна йти автономно, на кілька днів, а то й тижнів. Рівень складності річки доступний для любителів і початківців активного відпочинку на воді. Швидка течія дає можливість частіше відкладати весло в човен і насолоджуватися чудовими пейзажами.

РЛП «СЕЙМСЬКИЙ ЧЕКАЄ НА ВАС!РЛП «Сеймський» запрошує всіх бажаючих у мандрівку туристичним водним маршрутом по річці…

Опубліковано Регіональнієм Ландшафтним Парком Сеймським Середа, 3 червня 2020 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: