Губернатор Сумщини візьметься за відновлення видобутку корисних копалин в області

05.06.2020

Роман Грищенко вже не раз наголошував, що Сумщина – перспективна область. Одна із перспективних сфер – розробка корисних копалин.

«Сумщина з усіх регіонів держави має найбільше крейдових залежів. Про це ще свідчить документація радянських геологів. А крейдові залежі –  це виробництво цементу, який нині завозиться переважно із Західної  України», – акцентував Роман Грищенко.

Також на переконання голови Сумської ОДА, нині область недостатньо отримує коштів від видобутку нафти та газу. Саме тому Сумщина вийде з ініціативою до КабМіну переглянути це питання, збільшивши відсоток рентної плати. «Більш того будемо ініціювати, аби вони платили податки з реалізації нафтопродуктів. Не може видобуватися на Сумщині 40% всієї нафти України й при цьому область не отримувати жодної  копійки», – додав він.

Також Роман Грищенко розповів, що боротиметься за Баницьке родовище, яке ще нещодавно вивозило до оборонних підприємств Російської Федерації майже весь видобуваємий високочистий кварцит. Таких родовищ у Європі тільки двоє, і тому глухівське родовище є унікальним.

«Про цю проблему я добре знаю. Вже три місяці кар’єр точно не працює. За поданням СБУ, там був призупинений дозвіл на видобуток із цього кар’єру, а також був не допуск від Київської екологічної інспекції… Ми будемо боротися за цей кар’єр однозначно і поверати роботу людям», – наголосив губернатор.

azimuth.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: