Сумські власники авто з іноземною реєстрацією взяли участь у мітингу під Кабміном

05.06.2020

Сумчани, власники автівок з іноземною реєстрацією, 4 червня взяли участь у всеукраїнському мітингу під Кабміном. Просили зменшити суму, яку треба платити за розмитнення авто. Нині, кажуть, треба віддати 300 % від вартості автівки за кордоном, передає suspilne.media.

Голова громадської організації «Авто євро сила» у Сумській області Анатолій Кривець розповідає, що має Аudi A6 на єврономерах. Розмитнити його коштує 3700 євро. «Я її купував, щоб годувати сім`ю, я працюю на ній. Коли введуть законопроєкт, за який ми боремося, розмитнення мого автомобіля і постановка на український облік становитиме 1000 євро», — говорить Анатолій. Але проєкт закону спершу має розглянути фінансова коміся, яка, за словами Кривця, відклала розгляд з невідомих причин.

До мітингарів прийшли народні депутати, від «Слуги народу». Кажуть — зареєстровані законопроєкти потрібно доопрацьовувати, але влада готова йти на компроміси. «В такому вигляді, як зараз він, чесно кажучи забирає багато доходів у бюджет. Можливо, ми чимось поступимось. Точно не акцизами. Але ми, наприклад, пропонуємо не платити ПДВ при імпорті авто інвалідами чи АТОвцями. Можливо, виникнуть якісь технічні проблемо. Можливо, Мінфін бачить інші проблеми», — говорить народний депутат Мар’ян Заболоцький.

Суспільне

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: