На Сумщині дозволили роботу кафе і ресторанів

05.06.2020

Під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулась під головуванням очільника облдержадміністрації Романа Грищенка, було вирішено дозволити функціонування закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях за умови дотримання протиепідемічних вимог.

Але члени комісії наголосили, що у разі невідповідності епідемічної ситуації на території області ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль профільною комісією буде прийнято рішення про скасування послаблення деяких протиепідемічних заходів, виходячи з оцінки поточної епідемічної ситуації.

Попри пом’якшення карантинних обмежень на Сумщині, голова облдержадміністрації Роман Грищенко зауважив, що послаблення карантину – це не послаблення дотримання санітарного режиму.

«Абсолютна відмова від карантинних заходів призводить до масової захворюваності людей на коронавірусну інфекцію. На жаль, ми вже маємо такий приклад в області. Треба розуміти, що послаблення карантину жодним чином не звільняє від дотримання протиепідемічних вимог», – зазначив він.

Під час засідання було вирішено також дозволити проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі, якщо релігійний захід проводиться в приміщенні.

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області має забезпечити постійний контроль за дотриманням протиепідемічних вимог суб’єктами господарської діяльності, щодо яких зняті або послаблені карантинні обмеження, шляхом проведення вибіркових перевірок з вжиттям відповідних заходів реагування у разі виявлення порушень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: