У хворого, який помер від коронавірусу в Тростянці, встановили 10 контактних осіб

06.06.2020

Про це у Фейсбуці повідомив Тростянецький міський голова Юрій Бова.

За словами посадовця, у 61-річного померлого встановлено 10 контактних осіб – 5 близьких родичів і 5 медпрацівників, які оглядали хворого.

“Хоча медичні працівники були в захисному одязі, на всякий випадок усі вони тимчасово відсторонені від роботи, у них зроблено забір зразків біоматеріалів для ПЛР-аналізу. Аналогічна ситуація і з рідними покійного, в них взяті всі потрібні аналізи і їх на певний час відсторонено від роботи.

На вулиці Мічуріна, де жив померлий, та на сусідніх вулицях, буде в найкоротший термін проведена дезінфекція всіх місць загального користування: колодязів і території біля них, зупинки громадського транспорту.

Також дано доручення комунальним аідприємствам міста посилити в громаді дезінфекційну обробку громадського транспорту, автобусних зупинок, дитячих майданчиків, місць відпочинку, підїздів багатоповерхівок тощо!”, — повідомив Юрій Бова.

Смерть хворого на коронавірус у Тростянці.Тривожна й сумна новина сьогодні була оприлюднена сьогодні керівниками медичних закладів Тростянецької громади. У Тростянецькій міській лікарні помер тростянчанин пенсійного віку, в якого кілька днів тому ПЛР-аналізи, які надійшли з обласної лабораторії, були позитивними, тобто підтвердився діагноз COVID-19За словами директора КНП «Тростянецький центр первинної медичної допомоги» Світлани Лободи, чоловік 2-го червня звернувся до свого сімейного лікаря зі скаргою на погане самопочуття (а підвищена температура тіла та кашель були в нього вже кілька днів!).Після проведення відповідного медичного обстеження, чоловіку був поставлений діагноз «пневмонія». Хворий був негайно поміщений до інфекційного відділення Тростянецької міської лікарні. Сьогодні стан його здоров'я різко погіршився, так як він мав супутні хвороби. Чоловіку ще зранку проводили діагностичні процедури, рентген дослідження, але раптово йому стало зле і він помер в реанімаційному відділенні через обірваний тромб. Наразі відповідними службами міста у померлого встановлено 10 контактних осіб – 5 близьких родичів і 5 медпрацівників, що так чи інакше оглядали хворогоі. І хоча медичні працівники були в захисному одязі, на всякий випадок усі вони тимчасово відсторонені від роботи, у них зроблено забір зразків біоматеріалів для ПЛР-аналізу. Аналогічна ситуація і з рідними покійного, в них взяті всі потрібні аналізи і їх на певний час відстронено від роботи.Поховання тростянчанина, який хворів з діагнозом COVID-19, буде здійснюватися з суворим дотриманням вимог Міністерства охорони здоров’я України. На вулиці Мічуріна, де жив померлий, та на сусідніх вулицях, буде в найкоротший термін проведена дезінфекція всіх місць загального користування: колодязів і території біля них, зупинки громадського транспорту.Також дано доручення комунальним аідприємствам міста посилити в громаді дезінфекційну обробку громадського транспорту, автобусних зупинок, дитячих майданчиків, місць відпочинку, підїздів багатоповерхівок тощо! Усіх громадян закликаю у найближчі два тижні бути максимально обережними, неухильно дотримуватися «масочного режиму», відстаней не вулицях, в чергах, якісно мити руки після кожного контакту! Звертайтеся до свого сімейного лікаря, якщо з’явилися перші ознаки погіршення самопочуття – температура, кашель та інші симптоми хвороби.Працівникам Тростянецького відділення поліції також дано доручення посилити контроль за дотриманням карантинних вимог на ринку по вул. Набережній та в торгівельній мережі, у місцях масового перебування людей. Прошу з розумінням поставитися до цих обмежень. Ми цінуємо життя і здоровя кожного з вас!

Опубліковано Yuriy Bova Пʼятниця, 5 червня 2020 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: