Міністр юстиції прокоментував ситуацію щодо “рейдерства” у Глухові

07.06.2020

У суботньому інтерв’ю “Радіо Свобода”   міністра юстиції Дениса Малюську запитали про ситуацію, яка склалася у Глухові.

«Запитують про місто Глухів, пишуть, що там відбувається «рейдерство». Цитую: «Кажуть, рейдери законно обраного міського голову усунули з посади? А ще майно в учасника бойових дій, теж в Глухові, відібрали по схемі. Що ж це за комісія, яка не бореться з рейдерством?». Це запитує Лариса Веллер», — адресувала питання головний редактор Київського бюро Радіо Свобода Інна Кузнецова.

Як передає ГлухівІнфо, Денис Малюська відповів на це так:

“Бореться з рейдерством, але, давайте відверто, обрання чи звільнення міського голови рейдерством навряд чи назвеш, у моєму розумінні. Рейдерство – це більше про захоплення майна, активів.

Але от давайте: по меру Глухова – цікава історія. Від Мішеля Терещенка скарга до нас надійшла, ми її розглянули і визнали дії реєстратора законними. Чому законними? Тому що реєстратору були надані всі необхідні документи, рішення сесії, які повністю відповідали закону щодо кворуму, щодо процедури звільнення. Реєстратор ухвалив відповідне рішення.

Скарги, які зараз лунають, що рішення про його добровільну відставку, за власною заявою, має якісь вади на етапі процедури оформлення сесії чи інші – це зовсім не наша сфера. Ми не є повноцінним замінником суду. Наша антирейдерська комісія працює лише із законними чи незаконними діями реєстраторів. Реєстратору подали документи на зміну міського голови, він перевірив – документи в порядку, він зареєстрував. Є інші дії, які не вкладаються в реєстраційну дію? В суд. Ми не є повноцінним замінником суду. По меру Глухова з точки зору реєстраційної дії все законно, я перевіряв документи особисто, тому що, власне, за моїм наказом виносяться рішення антирейдерської комісії.”

Нагадаємо, 25 березня депутати Глухівської міської ради проголосували за за припинення повноважень мера Мішеля Терещенко та секретаря міськради Олени Демішевої. Замість неї обрали Юрія Бурлаку. Саме його внесли у Єдиний державний реєстр уповноважених осіб. Терещенко назвав дії державного реєстратора незаконними і звернувся в антирейдерську комісію Мін’юсту.

Та Мін’юст відмовив Мішелю Терещенку у задоволенні скарги.  Як стало відомо з документу, опублікованого 1 червня колишнім мером Глухова Мішелем Терещенком, Міністерство юстиції України відмовило йому у задоволенні скарги на реєстраційні дії щодо Глухівської міської ради.

Згідно із документом, Мін’юст вважає рішення державного реєстратора Середино-Будської міської ради Юлії Журикової відповідними чинному законодавству.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: