У центрі Глухова руйнується дитячий майданчик

08.06.2020

Поки діяли жорсткі карантинні обмеження, городяни мало звертали увагу на стан дитячого майданчика у самісінькому центрі Глухова – на площі Свободи. Коли стало можна гуляти на майданчиках, виявилось, що цей практично непридатний. А він дуже популярний: коли сім’я з дітлахами виходить в центр на прогулянку, то традиційно малеча обов’язково хоче заглянути сюди. Бо тут є і гойдалки, і пісочниці. У літню пору працюють платні надувні гірки та батути, продається морозиво і квас. Поки діти граються, батьки відпочивають на лавці, приглядаючи за своїм чадом.

Та за зиму майданчик, м’яко кажучи, втратив не тільки естетичний вигляд, а й став нести небезпеку. Взимку в асфальті знову утворилось провалля, куди ненароком оступився 5-річний хлопчик. Про це виданню «Неделя» розповіла глухівчанка Наталя.

– Я стояла метрів за п’ять від сина, коли він стрибнув з помосту і на очах ніжкою провалився у ямку. Звісно, він сильно забився, здер ногу, але благо, що хоч не зламав! Під помостом з іграшковим будиночком було ціле провалля,– говорить жінка.

Слід зазначити, що провалля на площі Свободи виникло не сьогодні. Ще у березні минулого року асфальт пішов під землю. Вже тоді тут працювала комісія. Попередньо комунальники дійшли висновку, що йде просідання грунту і періодично це буде траплятись.

Як зазначив підприємець Віктор Косинський, який по договору взявся опікуватись благоустроєм цієї території до 2024 року, кожного сезону вони висипають по декілька машин піску у яму, та кожної весни проблема виникає знов і знов. Декілька тижнів назад небезпечне місце засипали піском. Та щоденні дощі продовжують робити свою справу, промиваючи під асфальтом рівчаки.

Але глухівчани сьогодні вказують не лише на цей недолік: усі до єдиної конструкції потребують ремонту. Як коментують мами, гойдалки стоять з видраними сидіннями, гірка має понівечений спуск, десь підгнили дерев’яні опори. Будиночки, лавки потребують свіжого оновлення.

За додатковою угодою, підписаною у червні 2019 року, крім прибирання сміття, покосу трави, утримання в належному стані навіть у міжсезонний період, ремонт лавок, приладів освітлення, опорних стінок, ігрових конструкцій та ін. значиться вимога навіть встановити охолоджувальну водну рамку. Натомість підприємець має право заробляти на платних атракціонах та торгівлі.

Підприємець В.Косинський від своїх обов’язків не відмовляється. Говорить, що на заваді своєчасного цьогорічного ремонту став карантин і погода. Щодо великої кількості розбитих і понівечених конструкцій, то великий «внесок» у руйнування дитячого майданчика робить молодь.

– Вечорами тут збираються вже дорослі юнаки та дівчата, на яких ці гойдалки та гірки не розраховані. В результаті все ламають, трощать. Неодноразово охоронець викликав поліцію, щоб утихомирити дебоширів, – коментує підприємець.

Звісно, залишають такі стихійні відпочивальники і гори сміття. За словами підприємця, два рази на тиждень його вивозять. Очевидно, що в літній період цього мало.

Синоптики обіцяють з наступного тижня потепління, тож побачимо, як активізується робота на цьому майданчику.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: