Закрили кримінальну справу щодо «відмивання» коштів під час заміни вікон у сумській школі

08.06.2020

Кримінальне провадження у зв’язку з можливими розкраданнями при заміні вікон в сумській школі №20 закрили за відсутністю складу злочину. Постанова про закриття провадження було винесено слідчим Сумського відділу поліції 20 травня 2020 року. Кримінальне провадження було зареєстровано Сумської міської прокуратурою ще в кінці 2018 року.

Як стверджувалося в матеріалах справи, представлених УЗЕ в Сумській області, службовці КУ «Сумська загальноосвітня школа I-III ступенів № 20», діючи в змові з посадовими особами ПФ «ТІМВЕЛ», без здійснення яких-небудь робіт або шляхом їх часткового виконання із завищенням обсягів робіт, привласнили гроші, які були виділені з держбюджету місцевому бюджету м. Суми на ремонт школи, а конкретно — на заміну віконних і дверних блоків. За попередніми даними правоохоронців, заміна частини віконних і дверних блоків у приміщеннях, на яку в 2018 виділено 1 260 000 грн, фактично була здійснена в 2017 за гроші батьків учнів школи №20.

Однак, як було встановлено в результаті проведеного досудового розслідування, документів, що підтверджували це правопорушення, надано не було.

Навпаки, при огляді приміщень було встановлено, що в школі в 2018 році дійсно були встановлені нові металопластикові вікна з відповідними наклейками, які візуально відрізнялися від тих вікон, які встановлювалися в інших кабінетах і приміщеннях школи до цього, у тому числі й за гроші батьків у 2010-2013 роках. Це підтвердили й допитані в рамках розслідування директор і вчителі школи.

У підсумку, як пдсумував слідчий, результати проведеного досудового розслідування спростовують матеріали УЗЕ, що стали основою для внесення відомостей до ЕРДР, а, відповідно, у діях директора школи №20 та директора ПФ «ТІМВЕЛ» відсутній склад кримінального злочину, про що й виніс відповідну постанову про закриття провадження.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: