У Сумах вперше провели імплантацію кардіовертера дефібрилятора

09.06.2020

Про надскладну операцію, яка дозволила врятувати життя 56-річній жінці, розповів інтервенційний кардіолог  Сумської міської клінічної лікарні №1 Денис Устименко на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Перша імплантація кардіовертера дефібрилятора на теренах Сумської області.

Клінічний випадок рецидивуючої фібриляції шлуночків у жінки 56 років, що доставлена в неврологічне відділення після раптової втрати свідомості. На час обстеження виникла повторна втрата свідомості, на моніторі зафіксовано життєзагрозливе порушення ритму — фібриляція шлуночків. Злагодженими діями персоналу було врятовано життя молодої жінки, за допомогою використання дефібрилятора. Хвору переведено до спеціалізованого кардіологічного відділення та застосовано цілодобове моніторне спостереження. Протягом доби не зважаючи на застосовану антиаритмічну терапію повторювались фатальні аритмії, загалом більше 10 разів, щоразу супроводжуючись втратою свідомості. Кожного разу серцеву діяльність відновлювали за допомогою електричного розряду (дефібриляції). У стислі строки прийнято рішення про доцільність імплантації КАРДИОВЕРТЕРА ДЕФІБРИЛЯТОРА. Прилад який імплантується під шкіру над грудним м’язом та постійно слідкує за ритмом серця, під час виникнення загрожуючих життю аритмій розумний пристрій наносить електричний розряд, тим самим відновлюючи нормальну серцеву діяльність.

Для виконання першої імплантації були запрошені спеціалісти КП»Полтавського обласного медичного клінічного кардіоваскулярного центру ПОР» Люлька Є.М. та Баклицький Д.Д. Через певний час відбувся повторний візит та перевірка роботи приладу за допомогою спеціального програматора. За результатами перевірки пристрій працює відповідно до вимог, повторних порушень ритму не зафіксовано.

ПОРУШЕННЯ РИТМУ МОЖЕ ЗАГРОЖУВАТИ ВАШОМУ ЖИТТЮ. Своєчасна консультація лікаря кардіолога може врятувати Ваше життя. Записатися на консультацію можно за телефоном:

0662676822 лікар кардіолог, ендоваскулярний хірург Устименко Денис Ігорович,

0506832400 лікар інтервенційний кардіолог Сасюк Олег Степанович».

Опубліковано Денисом Устименком Понеділок, 8 червня 2020 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: