На Сумщині почали діяти сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів

09.06.2020

Службою автомобільних доріг у Сумській області прийнято рішення про впровадження заходів з обмеження руху великовагового транспорту. Обмеження стосуються великовагового транспорту загальною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь більше ніж 7 тонн та діють з 1 червня з 9.00 по 21.00 щоденно

У зв’язку з тим, що асфальтобетонне покриття автомобільних доріг має властивість акумулювати сонячну енергію через темний колір поверхні, в літню пору року його температура значно вища ніж температура повітря.

При температурі повітря 280 С температура поверхня асфальтобетону сягає 430С, що приводить до розм’якшення бітумів і відповідно втратою асфальтобетону необхідної міцності.

Аналіз руйнівного впливу повної ваги автотранспортних засобів показав, що руйнування матеріалу дорожнього покриття виникає при осьовому навантаженні автомобіля більше 7 тонн.

На основі аналізу параметрів моделей автотранспортних засобів встановлено, що таке навантаження на вісь мають багатовісні  автотранспортні засоби з повною вагою понад 24 тонни.

Прохання до перевізників: завчасно подбати про доставку необхідних вантажів та відповідно скоригувати плани перевезень. Контроль за дотриманням заходів з обмеження руху великовагового транспорту буде посилено.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: