У Шостці п’яний поляк, керуючи авто за підробними документами, намагався втекти від поліції

09.06.2020

Під час патрулювання міста Шостка екіпаж групи реагування патрульної поліції побачив автомобіль Кіа, який мав характерні після ДТП ушкодження. Поліцейські зупинили легковик — за його кермом перебував 65-річний житель Польщі. Чоловік виявився у стані алкогольного сп’яніння. Цього факту він не заперечував, проте від проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння відмовився.

Під час складання правоохоронцями на водія адміністративного протоколу за ознаками ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», правопорушник сів до свого авто і намагався втекти від поліцейських. Його за кілька кілометрів наздогнали та склали на нього ще один адміністративний протокол – цього разу за ознаками ст. 122-2 КУпАП «Невиконання водіями вимог про зупинку», адже він не реагував на законні вимоги стражів правопорядку про зупинку.

Перевіривши документи правопорушника по базі даних, поліцейські з’ясували, що водійське посвідчення іноземця має ознаки підробки: насправді він не мав тих категорій на керування транспортними засобами, які були зазначені у документі. Крім того, свідоцтво про реєстрацію автомобіля було також підроблене — машина перебувала на території України незаконно.

Відомо, що цей чоловік вже притягувався раніше до кримінальної відповідальності за підробку документів.

Відтак, автомобіль іноземця поставлений на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів Шосткинського відділу поліції. А вилучені документи — направлені на експертне дослідження.

За обома фактами вчинення злочинів у поліції відкрили два кримінальних провадження: за ст. 290 Кримінального кодексу України «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу», та ч. 1 ст. 358 цього ж кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Санкції статей передбачають до трьох років обмеження волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: