Народний художник України подарував Шостці портрет Івана Кожедуба

09.06.2020

100-річний ювілей Івана Кожедуба ознаменувався для Шостки знаковою подією – 25 картин подарував міському Арт-Центру народний художник України Віктор Ковтун. Експозиція мистецького закладу налічує вже понад 150 робіт живописця, повідомляє ШосткаNews.City.

Як розповів митець, більшість подарованих ним робіт пов’язані з його малою батьківщиною – Сіверщиною, та краєм, де народився славетний Іван Кожедуб.

«Шість робіт присвячені Шостці, декілька – Новгород-Сіверському, ще одні — зображують пезажі села Чайкине (в якому народився екс-Президент України Леонід Кучма). До речі, з міським головою Миколою Ногою плануємо запросити його на День міста, яке відзначається 3-го вересня», — розповів Віктор Ковтун.

26-ту картину – портрет Івана Кожедуба художник передав  до Шосткинського Музею Івана Кожедуба.

Загалом, карантин виявився досить плідним для Віктора Ковтуна. Цей період вилився для художника в повноцінну виставку, яку він найближчим часом планує презентувати в Україні та Франції. Зараз живописець виношує свіжу ідею щодо створення сімейних портретів Івана Кожедуба – разом з дружиною Веронікою та батьками. Не виключає, що і їх подарує Шосткинському Арт-Центру.

Митець шкодує через обставини, які змусили 100-річний ювілей Івана Кожедуба святкувати тільки на рівні Сумщини. Художник підкреслив, що постать льотчика-аса відіграла вирішальну роль в історії Другої Світової війни, тож заслуговує на шану державного значення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: