Сумський ЖЕК сплатив понад мільйон гривень штрафу за використання неоформленої праці

09.06.2020

Про це повідомляє управління Держпраці в Сумській області.

«У мережі інтернет 8 червня 2020 року з’явилася інформація про те, що, начебто, Управління Держпраці у Сумській області проігнорувало рішення суду щодо накладення на ТОВ «Побутсервіс Суми» штрафу за використання неоформленої праці. Мова йшла про суму штрафу 1 116 900 грн.

Враховуючи це, вважаємо за необхідне повідомити наступне. За допуск до роботи 10 працівників без укладення з ними трудового договору та без повідомлення органів ДФС про їх прийняття на ТОВ «Побутсервіс Суми» Управлінням Держпраці у Сумській області було накладено штрафну санкцію. Пройшовши три судові інстанції, які підтвердили правомірність дій Управління Держпраці, щодо притягнення підприємства до відповідальності, суб’єктом  господарювання сплачено штраф у повному обсязі.

Постанова про накладення штрафної санкції за порушення вимог трудового законодавства, що були встановлені у ході інспекційного відвідування підприємства, винесена відповідальною посадовою особою Управління Держпраці 30 серпня 2018 року. До органів виконавчої служби постанова була направлена Управлінням Держпраці 09 жовтня 2018 року.

Лише 06 лютого 2020 року до Управління Держпраці надійшла Постанова «Про закінчення виконавчого провадження» від 31.01.2020 ВП №57430699 Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми). Відповідно до цієї постанови головним державним виконавцем Відділу Діхтяренко В.О. зазначено, що при примусовому виконанні борг ТОВ «Побутсервіс Суми» сплачено у повному обсязі,  у зв’язку з чим виконавче провадження закінчене на підставі пункту 9 частини 1 статті 39 Закону України «Про виконавче провадження», — йдеться в повідомленні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: