Сумська лікарня — у ТОП-3 за показниками «золотого стандарту» лікування хворих з інсультами

09.06.2020

Єдиний в області Центр цереброваскулярної та серцево-судинної патології на базі Сумської міська клінічної лікарні увійшов у ТОП-3 закладів країни за кількістю виконаних тромболізисів – «золотого стандарту» лікування хворих з інсультами. Торік успішно проведено близько 70 таких процедур. Заклад має достатньо можливостей рятувати хворих з усієї області

КНП «Центральна міська клінічна лікарня» уклала з НСЗУ договори на 12 пакетів послуг, з них 7 – за пріоритетними напрямками: лікування інсультів, інфарктів та скринніг онкопатологій. Загальна сума договору лікарні з НСЗУ в межах ПМГ – 67,2 млн грн.

За словами директора Сумської центральної міської клінічної лікарні Валентини Домінас, головний принцип роботи цього закладу – рухатись вперед та щороку впроваджувати новітні методики лікування пацієнтів.

Для роботи підготовлені команди профільних спеціалістів, створені мультидисциплінарні бригади різного напрямку., успішно працюють нові сучасні відділення: нейрохірургічне, реабілітаційне, а також інтервенційної кардіології, реперфузійної та інтенсивної терапії.

Керівник медичного закладу вважає, що згортати реформу галузі не можна, але є що проаналізувати і над чим працювати. Підготовка закладів до реформи триває не перший рік, хтось встиг підготуватись, а хтось очікував. Тим, хто не встиг завчасно підготуватись належним чином, потрібно реально оцінити свої можливості і визначити шляхи подальшого існування. Наприклад, деякі малопотужні заклади могли б стаціонарну допомогу замінити денним стаціонаром.

«Щодо тарифів, сподіваюсь, вартість деяких послуг буде перераховано, адже 5 тисяч на операційне лікування – дуже мала сума. Аналіз важких випадків хірургічної патології показав, що кошти на лікування можуть складати до 40-50 тис грн, при важких травмах до 120 тисяч грн, – зазначає Валентина Домінас.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: