65-річна байкерша з Глухівщини ламає стереотипи

10.06.2020

Надія розбиває звичні стереотипи про жінок, кому за 60. Махати сапкою на городі і закочувати компоти встигнути завжди можна, а ось поганяти на мотоциклі, відчувши повноту свободи здатна не кожна дама. Пристрасть до мотоциклів вона живила завжди, але здійснити мрію змогла кілька років тому, пише hlukhiv.info.

Життя кожної людини можна порівняти з унікальною неповторною книгою, кількість сторінок якої збільшується з кожним днем. І який буде у книги розвиток сюжету – справа особиста. Робота, сім’я, діти – основні пріоритети людського буття. Небагатьом хватає духу зламати шаблони, не всі можуть втілити багаторічну мрію в реальність, аби відчути смак життя.

Надія Губренко змогла. Ця вольова, позитивна особа, сповнена впевненості у собі, випромінює потужну енергію, якою заряджає оточуючих. Днями цю харизматичну жінку на байку журналісти Глухів.Інфо зустріли у центрі Глухова та поспішили познайомитись. Чи не кожен день випадає нагода поспілкуватися з людиною, яка могла би дати фору молоді.

У розмові пані Надія повідомила, що є уродженкою Глухівщини, вона родом із села Вікторово, їй 65 років. Приїхала із Києва у гості до подруги. Згадує, як зо три десятки років тому зажадала відкрити підприємство по пошиву одягу. І дарма, що не було грошей, зате було невимовне бажання втілити задумане в реальність. Згодом закипіла робота, підприємницька діяльність давала плоди: нерухомість, транспорт. Надія була невимовно рада, що змогла досягнути бажаного.

Роки йшли і настали часи, коли китайський одяг заполонив ринок, підприємство збанкрутіло. Треба було шукати інші джерела заробітку. А в сучасному ритмі, та й у великому місті без транспорту ніяк. Спочатку Надія купила скутер. Транспорт зручний та мобільний, але захотілось адреналіну. Жінка забажала купити байк, вона буквально жила мрією стати байкершою. Її підтримали доньки та чоловік. Тож усі дружньо почали збирали гроші, плюс витратили заощадження і от мрія здійснилась.

«Я так його хотіла. Здається ще нічого у житті я так не хотіла», – говорить байкерша.

На масивному мотоциклі і чоботях з металевими заклепками, модних окулярах і захисним шоломом, Надія виглядає настільки природньо і гармонічно, ніби зливаючись з байком в єдине ціле. Через спеку вимушена була зняти шкіряну екіпіровку. Хоча і виглядає транспорт потужно, жінка говорить, що їздить спокійно, бувало вижимала 100 км при можливих 160-180. Взимку на своєму чоппері “Honda Shadow” вона не виїжджає, аби не псувати хромовані деталі, доглядає за «металевим улюбленцем», відвідує різні байкерські зльоти.

«Нещодавно надійшло повідомлення, що я можу стати першою найстаршою в книзі Гінеса України жінкою-байкером», – спокійно говорить співрозмовниця без натяку на хизування.

У підсумку розмови Надія з впевненістю сказала, що завжди треба слідувати мрії, сильно чогось хотіти і не зупинятись на шляху до бажаного.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: