Жителі Лебедина — про те, чому не хочуть приєднуватися до Охтирщини

10.06.2020

За новим проєктом адмінустрою, місто Лебедин приєднується до Охтирського району. Місцеві мешканці не згодні з цим і озвучили 5 причин, чому не хочуть стати частиною Охтирщини.

8 червня там провели зібрання громади. Покликали також нардепа від округу, до якого входить Лебединщина.

Люди зібрались у залі районної державної адміністрації. Заповнили її вщент. Місцева мешканка Наталія Панченко взялась озвучити причини: «Транспортне сполучення між Лебедином, Сумами і Охтиркою. Друга причина — у нас госпітальний округ це – Суми. Третя причина — 113 тисяч буде входити в Роменський район. Це населення, а потрібно – 150. Охтирський район, якщо він буде створений без Лебединського, це 125 тисяч. Четверта причина — говориться на всіх рівнях, що влада має почути людей. От влада повинна сьогодні почути людей».

Серед присутніх були також депутати райради та її чиновники. Тривала зустріч близько півтори години. По її завершенню з нардепом домовилися, що перед тим, як остаточно затверджувати місце Лебединського району на мапі області, ініціативну групу приймуть у міністерстві регіонального розвитку. Орієнтовно, це може статися на цьому тижні (до 12 червня — ред.)– сказав Микола Задорожний.

Про бажання та доцільність приєднуватися до Сумського району Лебединська райрада і районна адміністрації писали листи керівникам області та урядовцям останні сім місяців. Карту можливого нового адміністративного поділу, де Лебединський район у складі Охирщини, оприлюднили у Кабміні, передає Суспільне.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: