Перспективний план розвитку громад на Сумщині змінюватися не буде

10.06.2020

Про це сьогодні, 10 червня, у розмові з експертом із реформування місцевого самоврядування та реформи децентралізації в Україні Олександром Хоруженком заявив радник міністра розвитку громад і територій України Іван Лукеря.

За словами посадовця, ніхто не буде за два дні змінювати перспективний план, який обговорювався кілька місяців. Вибори до районних рад 25 жовтня 2020 р. відбудуться, об’єм і перелік повноважень наразі урядом ще уточнюється. І тільки вже після внесення змін до Конституції з наступними черговими чи позачерговими виборами, вибори до районних рад не будуть відбуватись. Але це питання виключно конституційного регулювання конституційних змін, додав Лукеря.

З радником міністра розвитку громад і територій України (Мінрегіон) Ivan Lukerya обговорили ситуацію із завершенням реформи децентралізації в Україні в частині як остаточного затвердження урядом базового рівня громад у Сумській області, так і нового районного рівня. Дискусії щодо формату останнього у нас до сих пір продовжуються.Тут можуть легко виникнути зовсім неочікувані форматиПодивіться, Вам сподобаєтьсяЗа його словами, вибори до районних рад 25 жовтня 2020 р. відбудуться, об'єм і перелік повноважень наразі урядом ще уточнюється. І тільки після внесення змін до Конституції з наступними черговими чи позачерговими виборами, вибори до районних рад не будуть відбуватись. Але це питання виключно конституційного регулювання.Інтерв'ю варто подивитися всім, хто цікавиться реформою децентралзіації і хоче знати всі деталі з перших вуст

Опубліковано Oleksandr Khoruzhenko Середа, 10 червня 2020 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: