Тростянеччину можуть зробити центром величезної ОТГ

11.06.2020

Мінрегіон розглядає три варіанти формування районного рівня громад на Сумщині.

Як розповів радник міністра розвитку громад і територій України Іван Лукеря, перший варіант – залишити як є, другий – залишити як є, але перенести центр у Тостянецький район і третій – формування Сумського району в межах міста Суми, пише azimuth.sumy.ua.

За словами посадовця, влада не хоче перевантажувати райони, тож нині є питання щодо необхідності розділення Ромнів, а також по Лебедину з Охтиркою, де склалася специфічна ситуація. «Місто знаходиться на крайньому півдні області. Попереду –  Тростянець, де більше 20 тис населення, далі — Суми як обласний центр і поряд — Лебедин, який ментально зав’язаний саме на Сумах… Зрозуміло, чому Лебедин не бачить себе в Охтирському районі, який, до речі, не є навіть логістичним центром… Можливо створення у Тростянці центру ОТГ стане компромісним рішенням…», – зазначив він.

Нагадаємо, 3 червня Сумська ОДА погодила проєкт постанови Міністерства розвитку громад і територій України, за яким в області буде утворено 5 районів замість 18, що існують нині. Це – Конотопський, Шосткинський, Роменський, Сумський і Охтирський. Лебединщину віднесли до Охтирського району.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: