На Сумщині вже можуть працювати заклади культури – ОДА

11.06.2020

Відповідне рішення було прийнято під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це сьогодні, 11 червня, повідомили в Сумській ОДА.

Також за підсумками засідання доручено Сумському обласному лабораторному центру, Головному управлінню Держпродспоживслужби в Сумській області, обласному Департаменту охорони здоров’я у разі невідповідності епідемічної ситуації на території області ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль негайно інформувати обласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для прийняття рішення про скасування послаблення деяких протиепідемічних заходів.

Адже вже зараз послаблення не можуть бути застосовані на територіях Білопільського та Тростянецького районів, де зареєстровані показники інцидентності вище нормативних (14 та 14,3 на 100 тис. населення відповідно).

За словами директора Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Володимира ЗБАРАЖСЬКОГО, наразі фактичний стан епідемічної ситуації на території Сумської області (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів становить менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення, а саме 2,25) дозволяє подальше послаблення карантинних заходів.

Тож членами комісії було прийнято рішення, що з 10 червня зможуть працювати заклади культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі проведення культурних заходів, за умови дотримання протиепідемічних вимог, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 6 червня 2020 року № 35.

Це стосується і діяльності закладів, що надають послуги з розміщення. Проте відповідне пом’якшення карантинних заходів не стосується дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Під час засідання комісії також було прийнято рішення щодо відновлення прийому клієнтів Сумською обласною службою зайнятості. Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області спільно з Сумським обласним лабораторним центром МОЗ України та Сумським обласним центром зайнятості мають розробити Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при прийомі клієнтів безпосередньо у приміщеннях базових центрів зайнятості та філій Сумського обласного центру зайнятості.

Директор обласного Департаменту цивільного захисту населення Олександр МИЛАШ наголосив головам райдержадміністрацій, керівництву місцевих органів самоврядування про відповідальність за проведення організаційних заходів щодо забезпечення на територіях відповідних адміністративно-територіальних одиниць дотримання протиепі-демічних вимог суб’єктами господарської діяльності щодо яких знято (послаблено) карантинні обмеження.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: