Роман Грищенко: «На Сумщині створюються всі умови для активізації розвитку наукової діяльності»

11.06.2020

Про це голова Сумської облдержадміністрації  зазначив під час зустрічі з науковою спільнотою області на тему «Працювати, випереджаючи час».

«У Сумській області працює 6 закладів вищої освіти, 13 науково-дослідницьких установ, які у рамках міжнародних грантів реалізовують наукові  та освітні проєкти, є активними учасниками інших міжнародних програм. Щорічно наші вчені отримують престижні державні премії, – говорив під час зустрічі Роман Грищенко. – На Сумщині створюються всі умови для активізації розвитку дослідницької діяльності, забезпечується оновлення матеріально-технічної бази закладів вищої освіти, стимулюється розвиток і закріплення молодих талановитих кадрів у науці. Адже тільки завдяки науковим розробкам можна побудувати динамічну конкурентоспроможну економіку, здатну забезпечувати сталий розвиток та соціальну єдність суспільства».

Голова облдержадміністрації також підкреслив, що Сумська область багата на таланти і має потужний інтелектуальний і людський потенціал, що сприяє утвердженню України як світового науково-технічного лідера.

«Цілеспрямована діяльність сотень науковців та дослідників Сумщини забезпечила створення наукових шкіл, високотехнологічних розробок та сучасної системи підготовки кадрів, – додав Роман Грищенко. – Сьогодні вітчизняній науці необхідно вийти на передові позиції в стратегічних напрямках інноваційного розвитку, зміцнити зв’язок досліджень і розробок з нагальними потребами економіки та забезпечити впровадження їх результатів у практику. Упевнений, що головні досягнення ще попереду. Наші вчені успішно впораються з цими важливими і відповідальними завданнями. Наснаги усім нам, професійної інтуїції і росту, нових здобутків для руху вперед!».

До участі в заході долучилися ректори закладів вищої освіти, молоді вчені, науковці, співробітники науково-дослідницьких установ, керівники проєктів – переможців обласного конкурсу «STOP COVID – 19».

У рамках зустрічі було презентовано кращі практики роботи науково-дослідницьких установ, закладів вищої освіти області з реалізації наукових та освітніх проєктів, міжнародних програм.

Роман Грищенко вручив науковцям області почесні грамоти голови облдержадміністрації. А завідувача кафедри анатомії людини Медичного інституту Сумського державного університету Віталія Зіновійовича Сікору привітав з отриманням почесного звання «Заслужений працівник освіти України».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: