На Сумщині підбили підсумки обласного конкурсу «Stop COVID-19»

11.06.2020

У конкурсі, що започаткований за ініціативою голови Сумської  облдержадміністрації Романа Грищенка, взяли участь 23 індивідуальні і колективні проєкти у п’яти номінаціях.

Директор обласного департаменту освіти і науки Вікторія Гробова зазначила, що цей конкурс активно підтримала наукова спільнота, участь взяли всі заклади вищої освіти. На конкурс було подано 23 проєкти у 5 номінаціях. Автори проєктів запропонували власні шляхи вирішення проблеми: розроблення стартапів, створення банку ідей для боротьби з пандемією СOVID-19, узагальнення та поширення досвіду роботи щодо боротьби з пандемією.

«Всі роботи дуже цікаві та актуальні. Ми сподіваємося, що ними зацікавляться інвестори», – сказала Вікторія Гробова.

Усі конкурсанти отримали сертифікати учасників, а найбільш ефективні ідеї та рішення щодо вирішення проблем, спрямованих на боротьбу з поширенням коронавірусу в Україні, – дипломи. Переможців привітав голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко.

У номінації «Стоп коронавірус» переміг Сумський державний університет, кафедра інфекційних хвороб з проєктом «Особливості роботи медичних працівників під час пандемії COVID-19». Автор Оксана Чемич.

У номінації «Економіка» переможцем став Сумський національний аграрний університет з проєктом «Створення стад худоби з генотипом А2А2 та Бета-казеїном з метою забезпечення молоком А2 пацієнтів із супутнім захворюванням на СOVID-19». Автор Юлія Павленко.

У номінації «Медіа і комунікації» переміг Сумський державний педагогічний університет ім. А.С Макаренка з проєктом «Розробка інтерактивного квесту «Квартал безпеки онлайн в умовах карантину і протидії захворюванню СOVID-19». Автор Ганна Заїкіна.

У номінації «Освітні інновації» кращим став Сумський державний університет з проєктом «Розроблення освітньої фізико-математичної гри «Марс чекає». Автор Світлана Тарасенко.

І у номінації «Юридична практика» перемогу отримав Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ з проєктом «Навчально-тренувальний полігон для відпрацювання навичок протидії біологічним загрозам». Автор Наталія Дуравкіна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: