У Сумах протестували іноземні студенти-медики

12.06.2020

11 червня біля адмінкорпусу Медичного інституту Сумського державного університету  зібралися іноземні студенти шостого курсу , які вважають некоретними деякі питання у професійному тестуванні «Крок 2», який складали 10 червня.

За їхніми словами, в екзаменаційних буклетах були інші завдання, а не ті, що викладені на сайті Центру тестування.

«Є із соціальної медицини, з гігієни, і по терапії теж багато питань, які зовсім не в темі, і не в системі. Звідки студент їх буде вчити, звідки він буде знати відповіді? Зовсім інші питання і незнайомі слова. Прості слова треба ставити нам, іноземцям. Я попросив значення слова під час іспиту, вони сказали: це твоя наука, ти сам повинен розбиратися в цьому», — розповів Адили Санад «Суспільному».

Через карантин до екзамену готувалися дистанційно. Для такого іспиту, говорить студент Бобірмірзо, цього було недостатньо.

«Ми не ходили в бібліотеку, тому користувалися тими матеріалами, які мали, не могли задавати ті чи інші питання викладачам особисто і отримувати на них відповіді. Через це знання отримали не ті, як зазвичай. І плюс не ходили на практичну частину, тобто ми не вчилися», — говорить Бобірмірзо Яхьоєв.

За словами директора медичного інституту Андрія Лободи, екзаменаційні буклети складали у Центрі тестування. Викладачі відношення до цього не мають.

«Ми неодноразово писали в постах і казали студентам: для того, щоб підготуватись до іспиту, ви маєте відкрити структуру змісту іспиту, там є перелік тем, які потрібно повторити вам перед тим, як ви йдете на екзамен. Для того, щоб ви могли потренуватися, відкрийте наші приклади тестових завдань, і спробуйте дати правильні відповіді. Методика формування буклетів не змінилася. Фахову експертизу проводять три незалежні експерти, які методом сліпого рецензування здійснюють експертизу цього тестового завдання», — пояснила  в.о. директора Центру тестування Олесі Войтенко.

Всього у Сумах Крок-2 склали 132 іноземних студенти. Результати отримають за два тижні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: