У Сумах затримали квартирного злодія ще до того, як потерпілий виявив крадіжку

13.06.2020

Скориставшись неуважністю іноземця, 29-річний чоловік проник до його квартири, звідки поцупив ноутбук та планшет. Викрадені речі поліція вилучила та відкрила кримінальне провадження.

Подія сталась у Сумах. Патрулюючи місто, на одній з вулиць поліцейські помітили чоловіка, який підозріло себе поводив. Тож правоохоронці вирішили його зупинити та перевірити.

Перехожим виявився 29-річний сумчанин, який неодноразово потрапляв у поле зору поліції. При поверхневому огляді серед його особистих речей поліцейські виявили ноутбук та планшет. Чіткої відповіді на запитання щодо походження вказаних речей чоловік не мав. Документи, які б підтверджували, що майно належить саме йому, теж були відсутні.

Правоохоронці вилучили техніку та доставили чоловіка до відділу поліції для подальшого з’ясування всіх обставин.

Під час подальшої перевірки поліцейські встановили справжнього власника техніки — 23-річного іноземця, який навчається в одному з сумських вишів. Виявляється, юнак забув замкнути двері свого житла, і цим скористався зловмисник. Він непомітно проник до квартири і виніс малогабаритну комп’ютерну техніку. Сам же студент навіть не відразу зрозумів, що став жертвою злодія. І побачив зникнення свого майна тільки тоді, коли йому зателефонували з поліції.

Нині зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

За фактом злочину слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Злодію загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: