Міністр КМУ Олег Немчінов підтримав ініціативу по відродженню біатлонної бази в Токарях

14.06.2020

У рамках сьогоднішнього візиту на Сумщину міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов разом із керівництвом області відвідали село Токарі, що в Сумському районі. На території Бази олімпійської підготовки лижників та біатлоністів посадовець ознайомився з проєктами будівництва ДП «Сумщина туристична» — міжнародним центром біатлону і спортивно-туристичним комплексом імені Семеренків.

Нагадаємо, що Сумська область прославилася на весь світ завдяки чемпіонам-біатлоністкам — сестрам Валентині та Віті Семеренко. Школа підготовки у нашій області завжди була на висоті, але, як визнають самі спортсмени й тренери, інфраструктурна база для тренувань потребує негайної модернізації.

Очоливши Сумську обласну державну адміністрацію, Роман Грищенко поставив завдання відродити лижно-роллерну трасу в Токарях Сумського району, яка дозволить проводити якісні тренування біатлоністів, а також приймати змагання найвищого рівня. Губернатор вже провів робочу нараду з виїздом на об’єкт майбутнього будівництва. Крім міжнародного біатлонного центру із сучасним стрільбищем і системою штучного снігу, де будуть дотримані всі європейські стандарти та вимоги до чемпіонатів, передбачається створення спортивно-туристичного комплексу з готелями. За задумом Романа Грищенко, центр активного дозвілля прийматиме не тільки спортсменів: усі бажаючі зможуть приїжджати сюди займатися спортом на професійно облаштованій території або просто насолоджуватися відпочинком в оточенні мальовничої природи. Під будівництво центру також планують облаштувати якісні автомобільні дороги.

Слід додати, що керівництво області не поспішає витрачати на цей проект державні гроші та намагається знайти приватних інвесторів.

Олег Немчінов підтримав ініціативу щодо відродження біатлонної бази в Токарях, додавши, що проведення чемпіонатів міжнародного рівня підніме спортивний рейтинг Сумщини у світі й дасть поштовх розвитку туристичної галузі в Україні.

Читайте також: Міністр КМУ Олег Немчінов відзначив роботу сумських прикордонників

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: