Чи знайшли консерванти у сирі, який виготовляють на Сумщині?

15.06.2020

Експерти  ДП «Харківстандартметрологія» провели експертизу низки плавлених сирів. Під їх «приціл» потрапив і плавлений сир ТМ «Шостка», який виготовляється на півночі Сумщини.

Одразу заспокоємо передусім жителів області, що наш сир пройшов перевірку на якість, але, на жаль, були випадки, коли інші виробники приховали наявність немолочного жиру і консервантів. Використання таких компонентів у нашій країні не заборонено, але користь від їх вживання поступається продуктам, виготовленим із натуральної молочної сировини, передає azimuth.sumy.ua.

Так, ряд недоліків мали плавлені сири ТМ «Козуб продукт» і ТМ «Порада» – сорбінову кислоту, у сирі ТМ «Порада» – немолочний жир, а також у ТМ «Козуб продукт» виявлено занижену масову частку жиру (на етикетці заявлено 55%, а фактично виявлено – 51,7%).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
24.08.2025 Є поранені: протягом доби російські війська здійснили понад 90 обстрілів Сумщини
24.08.2025 Ворог атакував Сумську громаду БпЛА
24.08.2025 Вночі ворог наніс удари по Сумській та Садівській громадах
24.08.2025 Ремонт за 670 тисяч гривень: що відновили у сумському скейтпарку?
24.08.2025 У Сумах покарали за держзраду чоловіка, який зливав ворогу дані про військових та техніку
24.08.2025 У Сумах знову без дозволу встановили літній майданчик, а через два дні демонтували

Коментарі: