Чи знайшли консерванти у сирі, який виготовляють на Сумщині?

15.06.2020

Експерти  ДП «Харківстандартметрологія» провели експертизу низки плавлених сирів. Під їх «приціл» потрапив і плавлений сир ТМ «Шостка», який виготовляється на півночі Сумщини.

Одразу заспокоємо передусім жителів області, що наш сир пройшов перевірку на якість, але, на жаль, були випадки, коли інші виробники приховали наявність немолочного жиру і консервантів. Використання таких компонентів у нашій країні не заборонено, але користь від їх вживання поступається продуктам, виготовленим із натуральної молочної сировини, передає azimuth.sumy.ua.

Так, ряд недоліків мали плавлені сири ТМ «Козуб продукт» і ТМ «Порада» – сорбінову кислоту, у сирі ТМ «Порада» – немолочний жир, а також у ТМ «Козуб продукт» виявлено занижену масову частку жиру (на етикетці заявлено 55%, а фактично виявлено – 51,7%).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.07.2025 Безпекова ситуація в Сумській області станом на ранок 1 липня
01.07.2025 Двічі втратили домівку: багатодітна родина з Краснопілля оселилась у модульному містечку на Сумщині
01.07.2025 У Кролевці попрощаються із захисником Володимиром Сербіним
01.07.2025 Рятувальники завершили аварійно-відновлювальні роботи в Лебедині
01.07.2025 У Сумах патрульні розшукали водійку, яка залишила місце ДТП
01.07.2025 На Сумському напрямку українські воїни відбили 17 атак росіян

Коментарі: