15.06.2020
Експерти ДП «Харківстандартметрологія» провели експертизу низки плавлених сирів. Під їх «приціл» потрапив і плавлений сир ТМ «Шостка», який виготовляється на півночі Сумщини.
Одразу заспокоємо передусім жителів області, що наш сир пройшов перевірку на якість, але, на жаль, були випадки, коли інші виробники приховали наявність немолочного жиру і консервантів. Використання таких компонентів у нашій країні не заборонено, але користь від їх вживання поступається продуктам, виготовленим із натуральної молочної сировини, передає azimuth.sumy.ua.
Так, ряд недоліків мали плавлені сири ТМ «Козуб продукт» і ТМ «Порада» – сорбінову кислоту, у сирі ТМ «Порада» – немолочний жир, а також у ТМ «Козуб продукт» виявлено занижену масову частку жиру (на етикетці заявлено 55%, а фактично виявлено – 51,7%).
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
25.11.2025 «То не ми!» — Міськводоканал відхрестився від загадкової калюжі на Харківській
25.11.2025 У Сумах зупинили тролейбуси: місто терміново підсилює автобусні маршрути
25.11.2025 «Ранок — пішохід, обід — водій». У Сумах день видався небезпечним: дві ДТП і двоє травмованих
25.11.2025 У центрі Сум сапери розмінували принтер
25.11.2025 Корупція чи недбальство: у Кролевці закупили обладнання для їдальні на 32 % дорожче?