Чи знайшли консерванти у сирі, який виготовляють на Сумщині?

15.06.2020

Експерти  ДП «Харківстандартметрологія» провели експертизу низки плавлених сирів. Під їх «приціл» потрапив і плавлений сир ТМ «Шостка», який виготовляється на півночі Сумщини.

Одразу заспокоємо передусім жителів області, що наш сир пройшов перевірку на якість, але, на жаль, були випадки, коли інші виробники приховали наявність немолочного жиру і консервантів. Використання таких компонентів у нашій країні не заборонено, але користь від їх вживання поступається продуктам, виготовленим із натуральної молочної сировини, передає azimuth.sumy.ua.

Так, ряд недоліків мали плавлені сири ТМ «Козуб продукт» і ТМ «Порада» – сорбінову кислоту, у сирі ТМ «Порада» – немолочний жир, а також у ТМ «Козуб продукт» виявлено занижену масову частку жиру (на етикетці заявлено 55%, а фактично виявлено – 51,7%).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
11.10.2025 Солдати з КНДР не допомагають військовим РФ у Сумській області, але їх краще годують, – ISW
11.10.2025 На Сумському напрямку минулої доби зафіксовано 13 бойових зіткнень
11.10.2025 Пішов із життя знаний на Сумщині лікар-реаніматолог Володимир Бондаренко
11.10.2025 Частина Охтирки та Охтирщини залишилась без газу
11.10.2025 У Сумах рятують собаку, покинуту в Краснопільській громаді
10.10.2025 Пекельна доба на Сумщині: 21 година під сиренами, поранені, евакуація і темрява без світла

Коментарі: