На Ямпільщині дистанційно проводять фестиваль-конкурс «Вишивані мелодії Полісся»

16.06.2020

Спільні дослідження Ямпільського районного краєзнавчого музею, Ямпільського районного центру культури та дозвілля, будинків культури і сільських клубів, Ямпільської централізованої бібліотечної системи стосовно історії вишивки поліського краю та пошук нових форм популяризації її, як виду декоративного-ужиткового мистецтва, створили на Ямпільщині сприятливі умови для проведення районного фестивалю-конкурсу вишивки «Вишивані мелодії Полісся». Розпочавши свою історію у 2012 році, він активно розвивається, залучаючи до участі майстрів та аматорів вишивки.

Традиційно захід проходить 28 червня в рамках урочистостей, присвячених річниці Конституції України. Загалом відбулося шість фестивалів, на яких жителі та гості району з великим інтересом знайомились з виставковими експозиціями громад та персональними виставками мисткинь. Деякі з них були особливими. I фестиваль (2012 рік) дав початок розвитку культурно-просвітницького проєкту «Регіональний одяг: Ямпільщина», який досліджує традиційний одяг Сіверщини.

IV фестиваль (2015 рік) запам’ятався тим, що на ньому відбулась презентація вишитого рушника-оберега Ямпільщини. Він був створений у ході проведення акції серед закладів відділу культури і туризму Ямпільської РДА «Вишиваймо рушник — оберіг Ямпільщини».

Сьогоднішні реалії карантинного життя внесли корективи в проведення VII фестивалю вишивки. Він має дистанційну форму, що суттєво збільшує кількість учасників та розширює аудиторію глядачів.

ВІТАННЯ НАЧАЛЬНИКА УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕНИ МЕЛЬНИК

НА ЯМПІЛЬЩИНІ РОЗПОЧАВСЯ VІІ ВІДКРИТИЙ РАЙОННИЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС ВИШИВКИ «ВИШИВАНІ МЕЛОДІЇ ПОЛІССЯ». ВІТАННЯ НАЧАЛЬНИКА УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕНИ МЕЛЬНИК.

Опубліковано Управління культури Сумської обласної державної адміністрації Понеділок, 15 червня 2020 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: