У Сумах поновила роботу філармонія

16.06.2020

Сумська філармонія почала свою роботу після карантину. Музиканти відновили репетиції з 16 червня. Планують кілька літніх концертів з дотриманням норм карантину, а потім — закриють сезон, повідомили у філармонії.

Музиканти розповідають, що підтримували зв’язок у соцмережах. «Вже так довго сиділи вдома, засумували за колективом, за цим місцем», — говорить Дар’я Гецко.

Ряд запланованих концертів камерного оркестру «Ренесанс» довелося перенести. Тепер закриватимуть сезон, як це було зазвичай навесні, і невдовзі, у жовтні, відкриють новий, повідомляє «Суспільне».

«Багато планів запросити диригентів, які могли б попрацювати з оркестром, показати свої нові програми. Наше керівництво дозволило нам працювати, при деяких умовах. Я думаю, в цей літній період , коли відпустки, приїжджають люди з різних міст, їм буде цікаво прийти на концерт», — переконаний головний диригент камерного оркестру «Ренесанс» Борис Гончаренко.

Музиканти, хоч і були вдома, але могли вдосконалювати свою музичну майстерність, — розповідає директор філармонії Олександр Даниленко. «Відповідно, втрат, пов’язаних з творчістю, ми не відчули. Відчув адміністративний персонал, який частково знаходився в відпустках, але у відпустках тарифних. Хтось на дистанційній роботі був, це, насамперед, концертний відділ наш, який займався плануванням роботи на майбутнє», — розповів директор.

З розміткою для відвідувачів на підлозі, антисептиками, масковим режимом і частими прибираннями, — так в нових умовах працюватимуть у філармонії. Зачиненим для гостей поки буде буфет.

Частину творчих заходів планують перенести на відкрите повітря. Зокрема, у дворі Сумського державного університету на Петропавлівській організують концерт для пенсіонерів, людей з інвалідністю і учасників війни на Сході. На подвір’ї філармонії планують організувати танцювальний вечір.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: