«Лікарі очима дітей»: у Сумській обласній дитячій клінічній лікарні відкрилася виставка малюнків

17.06.2020

Така ідея прийшла керівнику Сумської обласної дитячої клінічної лікарні Ігорю Змислі після того, як дитина, що лікувалася в лікарні, намалювала свого доктора. Ініціативу головлікаря підтримали й інші відділення, тож у медзакладі розпочали своєрідний флешмоб. А прийшовся він якраз напередодні Дня медичного працівника, пише сайт Сумської облради.

У СОДКЛ вважають, що для маленьких пацієнтів лікарні дуже важлива підтримка близьких, довіра лікарям та емоційне розвантаження. Бо процес лікування – це завжди стрес для дитини. Серед багатьох видів відповідних терапій однією з найдієвіших психологи вважають арт-терапію. Малюючи свого лікаря, дитина встановлює з ним психологічний зв’язок, закріплює довіру. Усе це сприяє швидшому одужанню.

«Ця ідея у нас виникла спонтанно. Один із наших маленьких пацієнтів намалював свого лікаря. Вийшло дуже цікаво. Ми запропонували долучатися до малювання інших діток, їм це сподобалася. А ми отримали від цих портретів справжнє задоволення. Вийшла ціла портретна експозиція – якраз напередодні Дня медика. Отож – для нас, лікарів, це справжній подарунок до професійного свята. І нам дуже важливо побачити, які ми в очах наших пацієнтів», – говорить директор лікарні Ігор Змисля.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: