На Сумщині пройшов другий етап пробного ЗНО

18.06.2020

Близько 4 тисяч абітурієнтів із Сумщини зареєструвалися на другий етап пробного ЗНО. Про це розповіла кураторка Сумської області Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Валерія Ханікова. Пробне тестування з усіх предметів, окрім української мови та літератури, розпочалось 17 червня. Його абітурієнти складають, як і під час першого етапу, дистанційно, повідомляє «Суспільне».

Друковані зошити з завданнями можна було роздрукувати вдома або отримати на пунктах складання ЗНО. Один з них — у Сумському аграрному університеті, де зошити видавали до 12-ї дня. «Приходили тільки ті, хто просто захотів забрати друкований варіант. Їх було всього-навсього 23 чоловіки. Явка була невелика, це лише 10% від тієї кількості дітей, які повинні були проходити тестування у нас», — розповів відповідальний за пункт тестування Микола Колесник.

Щоб зменшити навантаження на сайти українського та регіональних центрів оцінювання, у кабінетах оприлюднили документи раніше, ніж зазвичай, розповіла Валерія Ханікова. Вона також зазначила, що ті учасники, які заплатили за тестування 17 червня, отримали бонус — крім обраного предмету, вони отримали можливість пройти тестування з усіх інших предметів.

За словами Валерії Ханікової, внести відповіді до сервісу визначення результатів абітурієнти мають до 18:00 19 червня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: