У Сумах відзначили День медичного працівника

18.06.2020

Кращих представників медичної спільноти Сумщини у приміщенні обласної філармонії привітав голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО.

Роман Грищенко подякував медикам області за те, що вони ніби солдати в білих халатах – завжди на передовій і, ризикуючи власним життям, рятують жителів області від коронавірусу.

«Пандемія коронавірусу змінила свідомість кожного з нас. Зросла роль і вагомість кожного медичного працівника – лікаря, медичної сестри, санітара, водія швидкої. З’явилося непереборне бажання постійно дякувати людям, які рятують і дбають про життя й здоров’я кожного з нас, – зазначив голова облдержадміністрації. – Я дякую вам за те, що ви в режимі «24 на 7» професійно виконуєте свої обов’язки».

Посадовець запевнив медиків Сумщини, що від держави вони мають повне порозуміння і буде повне матеріальне забезпечення. Це гарантує Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, який передав людям у білих халатах нашої області слова найщирішої вдячності.

Подякував Роман Грищенко і науковцям сумських вишів, які розробили локальний клінічний протокол лікування пацієнтів з COVID-19, котрий взяли за основу у багатьох областях України, як стандарт надання медикаментозної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію. Відзначив посадовець і роботу соціально-відповідального бізнесу та волонтерів, які згуртувалися навколо ідеї фінансової, гуманітарної, благодійної підтримки сумських медиків під час пандемії коронавірусу.

«Я бажаю медикам Сумщини наснаги на нові професійні звершення, міцного здоров’я, благополуччя, – підкреслив Роман Грищенко. – Нехай лікарська честь, громадянська відповідальність і висока моральність й надалі будуть надійним дороговказом у вашій професійній діяльності».

Голова Сумської облдержадміністрації привітав заступника директора з медичної частини КНП Сумської обласної ради «Сумська обласна клінічна лікарня» Ольгу САМОЙЛЕНКО, лікаря-хірурга КНП Сумської обласної ради «Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер» Миколу СОЛОДЧЕНКА та головного лікаря комунального профілактичного закладу Сумської обласної ради «Шосткинський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій» Валентину ПУСТОВІТ з отриманням почесного звання «Заслужений лікар України» (Згідно з Указом Президента України).

Також Роман Грищенко вручив почесні грамоти голови облдержадміністрації кращим медикам області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: