У Сумах «Зеленбуд» забруднив повітря на 11 млн

18.06.2020

Фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області обрахували розмір шкоди, заподіяної внаслідок викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря під час діяльності ТОВ «Зеленбуд».

Екоінспекторами було встановлено, що з січня 2018 року по лютий 2020 року дане підприємство експлуатувало полігон твердих побутових відходів м. Глухова без необхідного дозволу на викиди в атмосферне повітря. Внаслідок протиправних дій посадових осіб ТОВ «Зеленбуд» було завдано збитків на загальну суму 11 358 593 гривень.

Сьогодні, 18.06.2020, підприємству спрямовано претензію на добровільне відшкодування повної суми заподіяної шкоди. Разом з цим Інспекція готує матеріали для їх передачі до Прокуратури Сумської області.

Нагадаємо, місяць тому Сумський окружний адміністративний суд виніс рішення про застосування заходів реагування у сфері державного контролю до ТОВ “Зеленбуд” в частині повного зупинення виконання робіт із видалення (захоронення) відходів на удосконаленому полігоні складування твердих побутових відходів в м. Глухів по вул. Путивльській до моменту отримання дозволу на викиди та виконання інших пунктів припису, виданого Інспекцією.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: