О третій ночі із Глухова до монастиря Глинська пустинь хресною ходою ітимуть віруючі на престольне свято

18.06.2020

Завтра, 19 червня, у монастирі Глинська пустинь – велике свято: традиційно у дев’яту п’ятницю після Пасхи вшановується чудотворна ікона Різдва Пресвятої Богородиці. Зазвичай, на престольне свято на честь образу Божої Матері, яку називають Пустинно-Глинською, збирається багато вірян, Божественну літургію разом з намісником обителі служать кілька архієреїв, ченці та духовенство Конотопсько-Глухівської єпархії. Цьогоріч через карантин великого напливу людей з інших областей не очікується, богослужіння проводитиметься під відкритим небом, повідомляє Неделя.

З Глухова до Глинської пустині 19 червня о третій годині ранку вирушить хресний хід. Всі бажаючі прийти пішки до монастиря збиратимуться біля Трьох-Анастасіївського собору. Організатори запрошують здійснити маленький особистий подвиг, всю дорогу молячись Богородиці разом з одновірцями. Кажуть, що такі труди будуть найкращим подарунком Пресвятій Богородиці! До речі, такий піший хресний хід до Глинської пустині з Глухова іде не перший рік.

Для тих, хто не має власного транспорту, від собору о 6 ранку замовлено автобус. Представники Церкви нагадують вірянам про необхідність дотримання вимог карантину: бути в масці і слідкувати за дистанцією.

Початок богослужіння у Глинській пустині о 8.30.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: