Сумчани взяли участь у масштабному мітингу під Офісом Президента

18.06.2020

Акція протесту пройшла вчора, 17 червня, у Києві та зібрала більше двох тисяч українців, які не згодні з численними побиттями журналістів та свавіллям поліції по відношенню до мирних громадян.

Ініціював мітинг відомий блогер і журналіст Анатолій Шарій. Що стало поштовхом до цього — він пояснив так: «Іноді якась подія стає останньою краплею. Триденний напад на наших журналістів виступив каталізатором нашого виходу».

Учасники акції протесту вважають, що сьогодні в державі відбувається беззаконня по відношенню до незалежних співробітників ЗМІ. Наприклад, коли люди виходять на мирні акції, а їх б’ють під наглядом поліції, коли журналісти хочуть виконувати свої обов’язки, але їх виштовхують із місця подій, травмуючи і не даючи працювати.

«Ми впевнені, що українці мають право спокійно виходити на вулиці — роздавати газети, брати участь в акціях, відкрито говорити про свої політичні погляди, не боятися слухати музику і дивитися фільми, які подобаються. І держава та закони мають захищати ці права людей», — коментують представники Сумської обласної організації «Партії Шарія».

Кілька годин мітингувальники скандували під Офісом Президента, запрошуючи Володимира Зеленського на розмову. Але гарант так і не вийшов.

Однак активісти не налаштовані зупинятися та обіцяють захищати право українців на власну думку і спокійне життя у своїй державі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: