«Укрзалізниця» хоче ліквідувати локомотивне депо «Смородине» у Тростянці

19.06.2020

Рік тому депутатам Тростянецької міської ради спільно з керівництвом Локомотивного депо «Смородине»  вдалося зберегти це підприємство: рішення правління АТ «Укрзалізниця» щодо ліквідації депо у Тростянці було відмінено.

І ось знову керівництво АТ «Укрзалізниця» прийняло рішення від 06.04.2020 року щодо впровадження заходів регіональної філії «Південна залізниця» по ліквідації та реорганізації виробничого підрозділу «Локомотивне депо Смородине» на Південній залізниці в оборотне депо виробничого підрозділу «Локомотивного депо Основа». Про це повідомляє Тростянецька міська рада.

Звернення профспілки Локомотивного депо «Смородине», в якому висловлювалась стурбованість щодо реорганізації підприємства, розглядалося депутатами1 7 червня на черговій сесії Тростянецької міської ради.

«В процесі реорганізації Локомотивне депо «Смородине» планується скоротити 45 кваліфікованих працівників. Сума заощаджених від цього коштів – це капля в морі в масштабах Укрзалізниці, — говорив на сесії Юрій БОВА, міський голова, — І це при тому, що Локомотивне депо Смородине знаходиться у числі стабільних серед депо Регіональної філії Південної Залізниці. Такі дії не дадуть жодного економічного ефекту, лише призведуть до погіршення експлуатації та безпеки руху поїздів. Ми не повинні цього допустити!».

Як відмічалося на сесії, Локомотивне депо « Смородине» має якісні показники у забезпеченні безперервних залізничних перевезень та безпеку руху поїздів не лише територією Тростянеччини, а й на всій Сумській дирекції залізничних перевезень, загальною протяжністю близько 500 кілометрів; забезпечує якісним транспортним залізничним сполученням мешканців 7 районів Сумщини та райони Харківщини й Полтавщини.

Окрім того, якісних транспортних послуг потребують підприємства з іноземними інвестиціями ПрАТ «Монделіс Україна» та ПрАТ «Якобз Дау Егбертс України», й підприємства, які створюються в Тростянці – ТОВ «Універсальний зерновий комплекс» та ТОВ ««Кононівський елеватор».

Депутати Тростянецької міської ради одноголосно прийняли на сесії рішення щодо направлення звернень до Прем’єр-міністра, до Міністерства інфраструктури України, керівництва Укрзалізниці, до депутатів, які представляють інтереси Сумської області у Верховній Раді — з вимогою відмінити рішення щодо ліквідації депо у Тростянці – одного з бюджетоутворюючих у Тростянецькій ОТГ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: