У Глухові встановлено 22 особи, які близько контактували з хворими на коронавірус

19.06.2020

За даними начальника Глухівського відділення Сумського лабораторного центру, уже встановили контакти тих чотирьох людей, у яких підтвердили хворобу вчора. Це 22 особи. Усі вони, як і хворі, перебувають на самоізоляції. Проте аналізи на коронавірус робитимуть не усім, передає Неделя.

— Лікарі щодня моніторять стан здоров’я хворих. У разі чого їх госпіталізують до Кролевецької лікарні, там інфекціоністи готові. Мали розмову з ними вчора, — коментує Матвієнко.

Що стосується митника, який теж захворів, він почувається стабільно, поки без ускладнень, госпіталізації не потребує. Митникам зі зміни, в якій виявили хворого, поки масового тестування проводити не планують.

Також Марина Матвієнко стурбована ситуацією на Глухівщині.

— До цього 500 чоловік в нас було обстежено, машина возила зразки на дослідження три рази на тиждень, але стільки хворих не було. Зараз маємо різкий приріст. Люди думають, якщо часто вірус проходить безсимптомно, то він не страшний. Але це притаманно респіраторним вірусам. Але ж ніхто не знає, як він себе поведе в організмі конкретної людини. Одні легко переносять , інші — критично. Наприклад, я слухала інтерв’ю головного лікаря однієї із лікарень на західній Україні, він говорить про те, що у них відділення інтенсивної терапії переповнені. Тому ризикувати не варто, потрібно дотримуватися всіх правили, часто мити та дезінфікувати руки, носити маску, уникати місць скупчення, — ділиться Матвієнко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: