Директор сумського КП: «Сміттєвого колапсу не буде»

19.06.2020

Полігон із захоронення побутових відходів у селі Великий Бобрик працює в плановому режимі. Директор КП «Сумижилкомсервіс» Богдан ЗДЄЛЬНІК розповів, що сумський полігон – єдиний в області ліцензований НКРЕКП на право провадження господарської діяльності із захоронення побутових відходів. Для цього наразі використовують першу та другу черги об’єкту. Паралельно готуються місце під будівництво третьої черги.

Богдан Здєльнік запевнив, що працюють стабільно та планово приймають відходи. Єдине, у зв’язку з дією карантинних обмежень, у відповідності до рішення виконавчого комітету, запроваджено особливий режим функціонування підприємства, на полігон допускаються виключно водії сміттєвозів, а сама техніка проходить санобробку. «Підприємство не порушує норми закону з точки зору екології. Раз на квартал ми проводимо забори повітря, грунту та води. Складування проводиться згідно з планом. Місце для цього є. Готуємось до будівництва третьої черги. Дехто каже, що буде колапс, але я запевняю, що цього не буде. Працюємо планово. Працювали та плануємо працювати», – зазначив Богдан Здєльнік.

Директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА повідомив, що на будівництво третьої черги полігону виділено 20 млн гривень. Виконання робіт затрималось у зв’язку з запровадженням карантину, через що не було можливості провести передбачене для отримання оцінки впливу на довкілля (ОВД) громадське обговорення у форматі громадських слухань. Наразі сумські комунальники чекають на набуття чинності змін до процедури з ОВД, які дозволяють проводити громадське у формі надання письмових зауважень і пропозицій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: