На Сумщині не роблять платні ПЛР-тести тим, хто їде за кордон

20.06.2020

Після відкриття кордонів багато туристів планують виїхати на відпочинок за кордон. Однак обов’язковою умовою для в’їзду в іноземну країну є наявність тесту ПЛР, який дійсний протягом 72 годин. Де можна у нас зробити таке дослідження?

Як виявилося, пройти ПЛР-тести на Сумщині бажаючі виїхати за кордон не зможуть. Про це повідомив заступник директора Сумського обласного лабораторного центру Михайло Мацюк, передає shans.com.ua.

«Наказ МОЗ №722 регламентує перелік осіб, яким можна робити тест безкоштовно. У розпорядженні нашого лабораторного центру зараз тільки тести, які надійшли в якості благодійної допомоги. Тому надавати платні послуги ми не в змозі. Щодня нам в середньому надходить по 500 зразків біоматеріалів, які ми намагаємося обробити протягом двох діб. Вірусологічна лабораторія перевантажена. У Сумах є ще дві лабораторії, які могли б це робити на платній основі, — їм тільки потрібно закупити тести. Поки що таку послугу можна отримати в найближчих приватних лабораторіях, які знаходяться в Харкові та Києві», — повідомив посадовець.

Нагадаємо, станом на 9.00 20 червня на Сумщині зафіксовано 252 випадки коронавірусу (+6 за добу).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: