Роман Грищенко: «Минуле живе, поки ми пам’ятаємо»

22.06.2020

Голова облдержадміністрації Роман Грищенко разом з головою облради, міським головою Сум та представниками громадськості вшанував пам’ять жертв Другої світової війни та поклав квіти до пам’ятника Скорботної Матері, Меморіального комплексу «Вічна Слава» і могил сучасних героїв, загиблих у зоні АТО.

«У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни всі ми вклоняємося тим, кому випала доля на власні очі побачити її жахіття. Вічна слава і шана всім, хто боровся і продовжує боротися за мир в Україні. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників», – зазначив губернатор та додав, що ця всенародна вдячна пам’ять про жертовність наших дідів та прадідів, їхню нескореність – священна для кожного з нас.

Також очільник облдержадміністрації висловив щиру подяку військовослужбовцям, правоохоронцям, добровольцям, усім небайдужим громадянам, які вже у наш час стали на захист миру, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Завдяки їхньому подвигу у нашій країні обов’язково настане спокій та мир.

Довідково. 22 червня 1941 року нацистська Німеччина атакувала радянські частини від Балтійського до Чорного моря. Почалася німецько-радянська війна 1941-1945 років, яка забрала життя кожного п’ятого українця.

Слід зазначити, що Україна не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу, зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратило притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: