Аварія зі школярами із Сумщини в Білорусі. У суді слухають свідків

23.06.2020

У Зарічному суді Сум 22 червня почали слухати свідків у справі аварії, яка трапилась 2018 року в Білорусі. Тоді загинув 12-річний сумчанин, і ще шестеро українських школярів травмувалися. Вчительку, яка організувала поїздку, обвинувачують у неналежному виконанні обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей. Про це інформує Суспільне.

Аварія сталася 13 травня 2018 року. Мікроавтобус із групою школярів повертався із Польщі через Білорусь до Сумської області. На 54 км автодороги Р-98 Кам’янець-Шерешево-Свислочь, поблизу села Мартинюки, мікроавтобус зіткнувся з навантажувачем.

На місці аварії загинув 12-річний підліток із Сум. Ще шестеро дітей отримали травми різного ступеню тяжкості, з них троє – у важкому стані.

До зали суду запросили свідків – дітей, які пережили аварію, та їх батьків. Михайло Некрасов – один із них. Поїхати до Польщі тоді пропонувала мама.

“Мені сподобалася ідея, і я погодився.Перед виїздом із Сум 9 травня нам розповіли інструктажі, що треба робити під час поїздки, що не треба відволікати водія,ї хати тихо. На зупинках можна сходити в туалет”, – розповідає Михайло.

Діти брали участь в освітній українсько-німецько-польській зустрічі. Андрій Каравай тоді вдруге їхав до Польщі у компанії вчительки, яку нині обвинувачують. Говорить, що не пам’ятає, чи їхали вночі. “У мене була повна амнезія після ДТП”, – говорить хлопчик. Мама розповідає, що, через травми, Андрій вже два роки проходить лікування, кожні три місяці – у стаціонарі.

“Два роки до цього вона також возила дітей в Польшу. Коли мій син їхав, це була вже 10 поїздка. Діти всі поверталися живі-здорові, і не виникало сумнівів, що може бути щось не так. Це був футбольний турнір між дітьми з України, Польщі та Німеччини”, – розповідає Людмила Каравай.

А для Артема Роговенка поїздка до Польщі була подарунком від батьків. У залі суду його запитують про заходи безпеки і чи були діти в салоні авто пристебнуті.

“Я тільки пристебувався в Польщі. А, коли виїжджали з Польщі, сказали, що можна відстібатися. Так водій сказав,” – розповідає Артем.

Загалом, за інформацією прокурора Владислава Правдюка, ще допитати по справі мають близько 40 свідків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: