У Сумах побували незвичайні мандрівники

23.06.2020

22 червня в Сумському обласному центрі служби крові побували незвичайні екскурсанти. 16-річний Андрій Закутний з Мукачевого — досвідчений мандрівник по світу, незважаючи на страшну хворобу — гемофілію, яка змушує людей відмовлятися від багатьох задоволень в житті. Будь-яка травма може викликати у таких людей смертельне кровотеча. Проте, вже 5 років Андрій і його батько — теж Андрій — подорожують по світу, щоб підтримати дітей з особливими потребами, пише shans.com.ua.

Зараз школяр і його батько відправляються в кругосвітню подорож — вони мають намір відвідати 65 країн за 20 місяців. А почати її вони вирішили з відвідування ряду областей України, в тому числі і Сумщини. Адже Суми — донорська столиця, саме тут заготовляється велика частина донорської плазми, з якої на заводі компанії «Біофарма» виробляються ліки — в тому числі, і для хворих на гемофілію. Таким чином, в цей день Андрій побачив людей, яким він і інші хлопці з таким діагнозом зобов’язані життям, і унікальний для України центр служби крові, створений за європейськими технологіями.

Наступна мрія хлопчика після навколосвітньої подорожі — створення в рідному Мукачевому реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами. В ході подорожі Андрій і його батько збираються оглянути подібні центри та отримати необхідні консультації світових фахівців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: