Губернатор — про наповнення місцевих бюджетів: «Я особисто проїду і подивлюся, як це ви робите»

23.06.2020

На засіданні колегії Сумської облдержадміністрації, що відбулася сьогодні, 23 червня, губернатор Роман Грищенко зосередив увагу на максимальних заходах для наповнення місцевих бюджетів.

Учасники засідання колегії заслухали директора обласного департаменту фінансів Олену Батраченко, яка повідомила, що виконання затверджених на 5 місяців 2020 року показників надходжень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) складає 96,5%. До місцевих бюджетів недоотримано 60,1 млн гривень. Крім того, надходження плати за землю у цілому по області зменшились на 42,8 млн гривень, або на 12,8%. Що теж відобразилось на поповненні місцевих бюджетів.

«Наразі виконання дохідної частини місцевих бюджетів напружене і досить ризиковане, – підкреслила Олена Батраченко. – І хоч економічні наслідки карантинних заходів даватимуться взнаки, проте це не привід для місцевих органів влади зменшувати зусилля, спрямовані на наповнення дохідної частини місцевих бюджетів».

Начальник Головного управління Державної податкової служби в Сумській області Наталія Кіяшко додала, що в районах мають створювати робочі місця, адже всі прекрасно розуміють, що основою місцевого бюджету є ПДФО. А втрати щодо податку на дохід фізичних осіб за 5 місяців – близько 155 млн грн. І це не може не турбувати керівників усіх рівнів.

«Також органам місцевої влади варто слідкувати за сплатою за оренду землі від фізичних осіб. Сьогодні на Сумщині близько 240 тисяч таких платників серед фізичних осіб. І ми маємо можливість отримати до 38 млн грн плати за користування землею. Ці гроші за два-три місяці можуть з’явитися в місцевих бюджетах. Необхідно просто разом попрацювати над цим питанням», – наголосила посадовець.

Голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко за підсумками засідання колегії наголосив: «Я прошу всіх максимально вжити заходів щодо наповнення місцевих бюджетів. Я особисто проїду і подивлюся, як це ви робите на місцях. Я розумію, що є проблеми з Держгеокадастром тощо, але поки ви не почнете працювати в цьому напрямку, за вас цього ніхто не зробить».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: