На Сумщині СБУ попередила контрабанду кокаїну до РФ

23.06.2020

Співробітники Управління СБУ в Сумській області спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та прикордонниками Сумського прикордонного загону під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області попередили контрабанду в Росію більше 4 кілограмів речовини із вмістом кокаїну.

За даними досудового слідства, організував «наркобізнес» мешканець Києва разом з московськими спільниками. Для конспірації наркоділок планував передати кокаїн звичайною посилкою через водія пасажирського мікроавтобуса,  повідомляє пресгрупа УСБУ в Сумській області.

Правоохоронці вилучили на митному посту «Бачівськ» відправлення з понад чотирма кілограмами речовини, що згідно з експрес-тестом містить у своєму складі кокаїн.

У Києві під час затримання організатора наркобізнесу співробітники СБУ вилучили у нього засоби зв’язку та інші предмети із доказами протиправної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 305 (організація замаху на вчинення контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до контрабанди наркотичних засобів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: