«Грошей на полив не вистачає»: У сумському сквері засихають посаджені дерева та кущі

23.06.2020

У Сумах, у сквері ім. Катерини Зеленко, сохнуть молоді дерева та кущі, а підприємство «Зеленбуд» їх не поливає. Про це розповів мешканець сусіднього будинку Олексій Приходько.

За словами директора комунального підприємства, Володимира Лаврика, на полив не вистачає грошей – мають тільки третину від потреби, передає suspilne.media.

Сумчанин Олексій Приходько показує зів’яле листя на бузковому кущі у сквері Зеленко та суху землю під ним. Він каже, що підприємство «Зеленбуд», яке саджає тут дерева, потім за ними не доглядає. «Гинуть дерева, на наступний рік повторюється те ж саме. Знову саджають, знову засихають. На наші звернення реакції ніякої немає зі сторони «Зеленбуду», зі сторони департаменту реакція – захищають «Зеленбуд». Якщо люди кожну весну просять гроші на оновлення того, що вже три роки тому повинно бути засаджено, ну, я думаю, не спроста. І ці гроші, самі ж розумієте, виділяються з наших із вами кишень. Я вчора (22 червня — ред.) телефонував, стою біля оцих кущів посохших, з сухою як бетон землею, кажу — не полито, вона мені каже – полито», — розповідає Олексій Приходько.

На сусідньому газоні висаджені клени. Через дорогу в цьому році замінили ряд лип. Цими деревами, говорить директор «Зеленбуду» Володимир Лаврик, опікується підприємство – поливають два рази на тиждень, а кущами бузку – ні. Вони їх не саджали.

«Кожного року ми не висаджуємо дерева на цьому місці. Дерева в сквері Зеленко були висаджені два роки тому. На даний момент усі дерева знаходяться у нормальному стані. КП «Зеленбуд» видано 20-25 тис. грн на полив усіх дерев по місту Суми. Щоб ви зрозуміли, це приблизно 90 кубів на місяць. Ми отримували попередження від управління водних ресурсів, яке було по всім підприємствам розіслане, що на даний момент може бути спекотне літо, а також зменшення осадків, зниження верхнього рівня ґрунтових вод, звернулися в департамент про необхідність збільшення коштів, потрібно додаткові кошти у розмірі 200 тис. Ми ці листи направляємо в департамент інфраструктури, а наданий час цих коштів не передбачено», — розповів Лаврик.

За дві години після спілкування з журналістами працівники «Зеленбуду» приїхали у сквер і полили кущі, розповіли мешканці прилеглих будинків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: