Стали відомі умови придбання 19 тролейбусів для міста Суми за кредит європейського банку

23.06.2020

Сумська мерія повідомила про умови запозичення коштів Європейського інвестиційного банку на придбання тролейбусів для Сум, передає Sumy.Today.

“Умови запозичення (кредит Європейського інвестиційного банку):

1. Обсяг кредиту – 4 000 000,00 євро.

2. Строк кредиту – до 22 років, упродовж яких кредит має бути повністю погашено рівними платежами – кожні шість місяців після завершення пільгового періоду повернення коштів, що становить до 5 років.

3. Відсоткова ставка за користування кредитними коштами відповідно до умов Фінансової угоди визначається на дату вибірки траншів та дорівнює фіксованій ставці або 6 — місячній Європейській міжбанківській ставці пропозиції (EURIBOR) + спред (до 2,5 %).

3. Сплата відсотків – щопіврічно. Погашення позики здійснюватиметься рівними платежами щопівроку.

4. Плата Мінфіну за надання Частини коштів Позики у розмірі 0,5% річних від вибраної та непогашеної Частини коштів Позики.

21 грудня 2019 року підписано Угоду про передачу коштів позики між Міністерством фінансів України, Міністерством інфраструктури України, Сумською міською радою та комунальним підприємством Сумської міської ради «Електроавтотранс».

За підтримки консультантів компанії Egis Ukraine, що надають технічну підтримку в рамках Меморандуму між Європейським інвестиційним банком та Міністерством інфраструктури щодо залучення технічної допомоги на реалізацію проекту «Міський громадський транспорт України» підготовлено тендерну документацію для закупівель у рамках проекту. 24 грудня 2019 року в офіційному віснику Європейського союзу розміщено запрошення для участі в торгах. 10.02.2020 року відбулося відкриття тендерних пропозицій.

Оціночним комітетом комунального підприємства «Електроавтотранс» Сумської міської ради завершена оцінка тендерних пропозицій. Від Європейського інвестиційного банку отримано лист «Без заперечень», — повідомила начальниця пресслужби Сумської міськради Ольга Семениста.

Нагадаємо, сьогодні У Сумах підписали договір на закупівлю 19 нових тролейбусів за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: