На Сумщині розслідують справу слідчого, який пограбував квартиру колеги

24.06.2020

Як повідомляє територіальне управління ДБР, тепер уже колишній слідчий поліції дізнавшись, що його колега по службі вдома зберігає кошти для придбання автомобіля, вирішив скоїти крадіжку. Для цього він звернувся до знайомого з проханням знайти безпосереднього виконавця. Правоохоронець розробив план проникнення до будинку, а також дії кожного з учасників злочину та повідомив ймовірне розташування сейфу в будинку постраждалого.

У день крадіжки поліцейський перебував на роботі та контролював колегу, аби той раптово не поїхав додому. В цей час його спільники прибули до місця злочину та один з них переліз через паркан, віджав вікно та потрапив у будинок.

За вказівкою поліцейського, з метою ускладнення розкриття злочину, після пограбування крадій розкидав по будинку речі потерпілого, а також викрав побутову техніку та коштовні прикраси.

Викрадене майно на загальну суму 50 000 гривень спільники розділили на трьох.

Обвинувальний акт відносно колишнього слідчого одного з відділень Охтирського ВП ГУ Нацполіції в Сумській області та двох його цивільних спільників уже скеровано до суду. Вони обвинувачуються у крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, поєднаній з проникненням у житло (ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Сумської області. Оперативний супровід – Сумське управління ДВБ Нацполіції.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: