У Сумах винесли вирок викрадачам Державного Прапору з могили Героя України

24.06.2020

23 червня  судом ухвалено обвинувальний вирок у справі за фактом викрадення Державного Прапору України з могили Героя України. Обом чоловікам  призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

Допитані в судовому засіданні обвинувачені свою вину в скоєнні злочину визнали повністю та щиро покаялись, передає sumy.today.

В судовому засіданні встановлено, що обоє чоловіків є  раніше не судимими, працюють, мають позитивні характеристики, один із них має на утриманні двох неповнолітніх дітей.

До пом’якшуючих покарання обставин суд відніс щире каяття обвинувачених, активне сприяння розкриттю злочину, повернення майна. Обтяжуючою обставиною є вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.

При призначенні виду та міри покарання суд врахував особи обвинувачених, висновки органу з питань пробації, характер та ступінь суспільної небезпечності скоєного ними злочину, пом’якшуючі та обтяжуючу покарання обставини.

Врахувавши викладене, суд вважав, що виправлення чоловіків можливе з призначенням покарання у виді позбавлення волі та застосуванням іспитового строку, повідомив Зарічний районний суд Сум.

Нагадуємо, подія сталась у м. Суми 7 грудня 2019 року. Близько 21.10 невідомі зняли прапор з могили Олексія Братушки, похованого на Алеї Слави. Вжитими розшуковими заходами поліція встановила, що до злочину причетні 29-річний чоловік та його 22-річний племінник. Підозрювані розповідають, що перебували в стані алкогольного сп’яніння, тому причини такого вчинку пояснити не можуть. Прапор був вилучений за місцем їх проживання під час санкціонованого обшуку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: