ЗНО-2020. Як підготувалися у Сумах

24.06.2020

У Сумах тривають останні приготування до старту зовнішнього незалежного оцінювання. Перше тестування відбудеться 25 червня. Як проводитимуть тестування абітурієнтів в період карантину та як готують пункти складання ЗНО — дізнавалося «Суспільне».

На базі Сумського державного університету працюватимуть 11 пунктів тестування. Тут ще триває підготовка, мають повісити спеціальні плакати, стрілки-покажчики, розставити дезінфікуючі засоби. Закупки здійснював Департамент освіти Сумської облдержадміністрації.

Крім дезинфекторів, цьогорічне нововведення — маски для всіх учасників і працівників пунктів тестування. Також організатори мають забезпечити рівномірний у часі допуск до пунктів, щоб уникнути скупчення людей, розповів помічник відповідального на пункті тестування СумДУ Іван Козій.

Для проведення тестування підготували аудиторії, у яких між столами зберігається відстань у 1,5 – 2 метри.

У Сумському педагогічному університеті ім. А. Макаренка теж проводяться останні приготування до тестування.

«У нашому університеті задіяно два корпуси. На сьогодні ми вже пройшли перевірку Держпродспоживслужби. Усі засоби наявні, корпуси підготовлені, аудиторії розставлені. Тому все, що потрібно для того, щоб унеможливити поширення коронавірусної хвороби у нашому університеті, всі заходи здійснені», — запевнила начальниця центру професійно-кар’єрної орієнтації СумДПУ Яна Леоненко.

Тут мають як звичні аудиторії, так і ті, де між абітурієнтами є спеціальні перегородки.

У Сумському національному аграрному університеті теж іще триває підготовка.

«Вранці ми проведемо дезінфекцію всіх приміщень, в яких будуть працювати діти, починаючи з шостої години. Завтра (25 червня — ред.)у нас на пункті буде задіяно 240 дітей із різних районів Сумської області. Всього ми використовуємо для тестування 16 аудиторій», — розповів відповідальний за пункт тестування СНАУ Микола Колесник.

Не змінилася кількість абітурієнтів, які можуть знаходитися в одній аудиторії під час тестування. Додалися вимірювання температури на вході і час прибуття на пункт, розповів директор Харківського регіонального центрну оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

ітурієнт повинен прийти в той відрізок часу, який йому вказаний, і це найголовніше. Цього ми ніколи раніше не робили. Зараз у кожного абітурієнта у його запрошенні написано час з інтервалом 10 чи 15 хвилин, коли ми просимо його саме в цей період прийти. Ми збільшили час допуску до пунктів оцінювання на 25 хвилин. Якщо раніше він тривав 35 хвилин, то тепер це буде година», — розповів Сидоренко.

Кількість пунктів тестування на Сумщині не змінилася. Їх — 46.

«У нас складений резерв педагогів або працівників освіти, які могли б замінити відповідальних і вповноважених на пунктах тестування на той випадок, якщо захворіє хтось із відповідальних або з уповноважених. Ми просимо дітей хоча б, якщо найменші ознаки є, щоб не приходили на пункти тестування, щоб не наражати, скажімо, на захворювання інших дітей. І радимо скласти ЗНО в додаткову сесію. Тобто додаткова сесія буде обов’язково організована, щоб ніхто не хвилювався», — переконує директорка департаменту освіти та науки Сумської ОДА Вікторія Гробова.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО 2020 року розпочнеться 25 червня тестуванням з математики. Для складання ЗНО на Сумщині визначені 6 округів — Суми, Шостка, Конотоп, Ромни, Охтирка і Глухів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: