На Сумщині пенсіонерка виростила плантацію маку й коноплі, бо «красиво»

25.06.2020

Більше двохсот макових кущів та близько двадцяти конопляних виявили працівники Великописарівського відділення поліції на городі місцевої пенсіонерки.

Виявили насадження нарковмісних рослин в ході оперативно-профілактичних заходів «Мак-2020». Як встановили працівники поліції, 63-річна господиня на своєму городі вирощувала і мак, і коноплі. Сама вона стверджує, що їй просто подобаються ці рослини за їх зовнішній вигляд. З них же, говорить, готувала і лікувальні ванночки для ніг.

«Під час огляду присадибної ділянки ми виявили, що поміж рядків картоплі та кукурудзи росли 215 кущів маку та 17 конопель. Всі рослини виявились прополені та ретельно доглянуті, – говорить Ярослав Загребельний, т.в.о. начальника Великописарівського відділення поліції. – Крім того, господиня добровільно видала ще й 30 грам уже висушених рослин коноплі, які зберігала в сараї».

Наразі все виявлене вилучено та направлено на дослідження до експертної установи.

Слідчі кваліфікували дії жінки відразу за двома статтями Кримінального кодексу України: за ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів) та ч. 1 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Якщо ж вину жінки буде доведено у суді, їй може загрожувати покарання у вигляді штрафу, чи виправних робіт, чи арешту, чи обмеження або позбавлення волі на строк до 3-х років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: